Wij werken met een groot team medewerksters. Zij zijn allemaal allround geschoold en hebben daarnaast nog hun eigen specialismen. Zie onderstaand voor meer informatie en om eventueel rechtstreeks een e-mail te sturen.

Werkrooster

Aanwezigheid Stad:

 • Mariëtte Jansen (maandag, dinsdag, woensdag en donderdagochtend)
 • Sandra Platschorre (dinsdag, woensdag, donderdag (ook ‘s avonds) en vrijdag)
 • Sanne de Jonge (woensdag en donderdag)
 • Marjo Haan (maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag)
 • Marije Dijkstra (donderdag en vrijdag)
 • Petra Brandsma (maandag en zaterdag)

Aanwezig Buiten:

 • Bibi van Ooijen (maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag)
 • Miranda Kwakman (dinsdagmiddag en woensdagmiddag)
 • Sanne de Jonge (maandag en vrijdag)
 • Mirjam Slager (maandagochtend, dinsdag, woensdag en donderdag)
 • Else-Marije Mol (maandag, woensdag en donderdag)
 • Jennifer Besters (vrijdag)
 • Gizem Dagarslan (dinsdag)

Aanwezigheid Poort:

 • Miranda Kwakman (maandag en donderdag)

Aanwezigheid Lelystad:

 • Mirjam Weber (dinsdag, woensdag en zaterdagochtend)
 • Nienke van Vugt (donderdag en vrijdag)
 • Marije Dijkstra (maandag en dinsdag)
 • Else-Marije Mol (vrijdag)
 • Gizem Dagarslan (maandag en woensdag)
 • Petra Brandsma (donderdag)

Behandelingen aan huis

 • Op woensdagmiddag verricht Bibi van Ooijen behandelingen aan huis.

Mariëtte Jansen
In februari 1988 ben ik als eerste logopedist gestart met het Logopediecentrum. Al snel breidde de praktijk zich uit en inmiddels werken we met 11 logopedisten. Ik werk vier dagen per week in de praktijk in Almere-Stad. Het voordeel van een grote praktijk vind ik dat je je kunt specialiseren. Alhoewel ik nog steeds een all-round logopedist ben, heb ik me in de loop van de jaren toegelegd op de behandeling van de logopedische aspecten van dyslexie en stotteren.
Stuur Mariëtte een e-mail
Bibi van Ooijen
Na onze start ( nu alweer meer dan 25 jaar geleden) is het Logopediecentrum uitgegroeid tot een professionele, grote praktijk waarin ik me thuis voel en die mij nog altijd uitdaagt in het verwerven én uitdragen van kennis. Door mijn specialisatie als pré-verbaal logopediste, word ik ingeschakeld voor alle problemen die zich kunnen voordoen op het gebied van eet- en drinkproblemen . Naast deze problematiek is de behandeling van taalstoornissen bij (jonge ) kinderen een deelgebied van de logopedie dat mijn sterke interesse (en vaardigheid) heeft. Ook ben ik inmiddels alweer een aantal jaren de logopediste van het Down-team op de down-poli in de Kinderkliniek. De intensieve samenwerking met andere disciplines betrokken bij de zorg voor kinderen met het syndroom van Down is heel efficiënt. Ook het werken in zo'n groot team van logopedisten is geweldig prettig, ik hoop het vak nog lang op deze manier te kunnen uitoefenen.
Stuur Bibi een e-mail
Miranda Kwakman
Sinds 1999 werk ik met veel plezier in de Almeerse vestigingen van het Logopediecentrum, in het begin 3 dagen per week, maar al snel werkte ik er fulltime. In april 2013 is het Logopediecentrum een samenwerkingsverband aangegaan met begeleidingspraktijk Bijzonder Jij in Almere Poort en behandel ik daar op donderdagmiddag kinderen met spraak/taalstoornissen. Door de jaren heen heb ik verschillende cursussen gevolgd en heb ik mij vooral toegelegd op het behandelen van: - jonge onverstaanbare kinderen; - kinderen met taalstoornissen in combinatie met een stoornis binnen het autistisch spectrum; - de logopedische aspecten van dyslexie.
Stuur Miranda een e-mail
Els Laumans
Ik ben de officemanager en ik verzorg een paar uur per week de administratie, met name de facturering. Wanneer u een vraag of opmerking heeft kunt u mij e-mailen.
Stuur Els een e-mail
Brenda Manenschijn
Sinds juli 2005 ben ik werkzaam bij het Logopediecentrum. Hiervoor heb ik de opleiding Logopedie gevolgd aan de Hanzehogeschool in Groningen. Binnen onze praktijk heb ik in verschillende vestigingen en op verschillende dagen gewerkt. Momenteel ben ik alleen nog werkzaam in onze vestiging in Lelystad. Ik werk daar op maandag, dinsdag en woensdag in de Hanzeborg. Dit is een multifunctioneel centrum vlak achter het station. Ik behandel zowel kinderen als volwassenen op verschillende gebieden. Te denken valt aan adem- en stemklachten, spraak- en taalproblematiek, afwijkende mondgewoonten, waaronder een foutieve slik en de logopedische aspecten van dyslexie. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd op het gebied van eet- en drinkproblemen bij (jonge) kinderen (met een beperking). Ik sta geregistreerd in het register preverbale logopedie. Regelmatig volg ik nieuwe cursussen om me verder te verdiepen. Uitgeleerd ben je in dit beroep nooit, dat houdt het voor mij juist leuk en interessant.
Stuur Brenda een e-mail
Mirjam Weber
Sinds 2006 ben ik werkzaam bij het Logopediecentrum. Ik heb twee jaar Nederlands gestudeerd voordat ik naar de opleiding Logopedie in Utrecht ben overgestapt. Momenteel werk ik drie dagen bij het Logopediecentrum; woensdag in Almere Buiten en dinsdag en zaterdagochtend in Lelystad. En ik heb het hier enorm naar mijn zin! Het werken met kinderen in de leeftijd van 2 tot 16 jaar vind ik enorm inspirerend en uitdagend. Het samen naar een bepaald einddoel werken geeft veel voldoening. In de loop van de tijd heb ik cursussen gevolg op het gebied van de logopedische aspecten van dyslexie, woordvindingsproblemen, stotteren bij zeer jonge kinderen en taalstoornissen bij meertalige kinderen. Omdat het vak logopedie zich blijft ontwikkelen en vernieuwen ben je nooit uitgeleerd, en dat vind ik heerlijk!
Stuur Mirjam een e-mail
Nienke van Vugt
Vanaf eind november 2007 werk ik bij het Logopediecentrum. Op dit moment werk ik twee dagen in Lelystad. Mijn voorkeur ligt bij het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblemen en bij het behandelen van de logopedische aspecten van dyslexie. Daarnaast vind ik het echter ook erg leuk dat de problematiek die ik tegenkom binnen de behandelingen zo veelzijdig is. Door deze afwisseling is het werk heel uitdagend en leerzaam.
Stuur Nienke een e-mail
Sandra Platschorre
Sinds februari 2012 ben ik werkzaam in het logopediecentrum. Het werken in deze grote praktijk bevalt me prima! Het leuke van het werken in een praktijk vind ik de diversiteit aan problemen die je tegenkomt. Dit houdt het werk uitdagend en afwisselend Het werken met kinderen van allerlei leeftijden en met een verschillende problematiek vind ik ontzettend leuk. Binnen de groep kinderen hebben kinderen met gedragsproblemen en/of met een stoornis binnen het autisme spectrum mijn speciale interesse. Naast het werken met kinderen vind ik het werken met volwassenen met stemproblemen erg boeiend.
Stuur Sandra een e-mail
Mirjam Slager
In juni 2014 ben ik als logopedist begonnen met werken bij het Logopediecentrum Almere. Op dit moment werk ik 3,5 dag en voornamelijk op de vestiging in Almere Buiten. Nadat ik in juli 2013 mijn HBO opleiding Logopedie heb afgerond ben ik begonnen met de master Logopediewetenschappen aan de Universiteit van Utrecht. Ik heb onderzoek gedaan naar het gebruik van tabletgames in de logopedische behandeling. Dit lijkt een effectief behandelmiddel bij woordenschatuitbreiding. Ik hoop hier de komende tijd in mijn behandelingen ook meer mee te gaan werken. Verder probeer ik de inzichten uit de wetenschap te koppelen aan het werken in de dagelijkse praktijk. In de praktijk behandel ik vooral veel kinderen en ben ik al veel verschillende hulpvragen tegen gekomen. Ik hoop mij de komende jaren verder te ontwikkelingen en cursussen te gaan volgen om mijn logopedische kennis en vaardigheden op niveau te houden en te vergroten.
Stuur Mirjam een e-mail
Sanne de Jonge
Ik ben Sanne de Jonge, logopedist en dyslexiespecialist en ben sinds mei 2015 met veel plezier werkzaam bij het Logopediecentrum. Sinds 2016 werk ik 5 dagen op verschillende locaties in Almere. Ik werk voornamelijk met kinderen en behandel allerlei logopedische stoornissen, zoals spraak- taalproblematiek, articulatieproblemen en ook volwassenen met stem-of articulatieproblemen. Daarnaast houd ik mij bezig met de logopedische aspecten van dyslexie en voorzie ik ook op dit gebied kinderen van logopedische behandeling. Ook het werken met kinderen met ontwikkelingsproblematiek heeft mijn bijzondere belangstelling en vaardigheid. Ik hoop mij de komende tijd op diverse gebieden van mijn vak te blijven ontwikkelen, zodat mijn kennis en ervaring blijft groeien. Het werken met mijn cliënten zorgt elke dag weer voor een lach op mijn gezicht!
Stuur Sanne een e-mail
Marjo Bergman

Ik ben Marjo Bergman, in 2016 afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool van Utrecht en begonnen met werken bij het Logopediecentrum. Tijdens mijn opleiding had ik al veel interesse in spraak- en taalstoornissen, zowel bij kinderen als bij volwassenen. Mijn stages heb ik gelopen op een ZMLK-school en in een logopediepraktijk. De afwisseling die je in de praktijk tegenkomt spreekt mij erg aan. Ik heb veel interesse in spraakontwikkelingsstoornissen, daarom heb ik al tijdens mijn opleiding de cursus ‘speech production disorders by children’ gedaan, hier heb ik veel geleerd over spraakstoornissen en hoe deze het beste te behandelen zijn. Ik heb de minor afasie, dysarthrie, dysfagie gedaan, omdat ik ook graag met volwassenen met neurologische problemen werk. Tijdens deze minor heb ik veel kennis opgedaan over verworven neurologische spraak- taal en slikstoornissen en de behandeling hiervan. Verder heb ik de cursus PROMPT 1 gedaan. Op dit moment behandel ik ook een aantal jonge kinderen met vloeiendheidsproblematiek, ik merk dat ik hier ook steeds meer interesse voor krijg en hoop hierover nog meer kennis te vergaren door het volgen van cursussen.

Stuur Marjo een e-mail
Marije Dijkstra
Ik ben Marije Dijkstra en ik werk sinds augustus 2017 fulltime bij het Logopediecentrum op verschillende locaties in zowel Lelystad als Almere. Ik heb net de opleiding logopedie afgerond bij de Hanzehogeschool Groningen. Tijdens de opleiding heb ik een extra programma gevolgd om mijn kennis te verbreden en daarnaast me te verdiepen in de behandeling van dysfagie met behoud van de kwaliteit van leven van de patiënt. Ik heb ervaring met het behandelen van kinderen met spraak-/taalproblemen en met volwassenen met articulatieproblemen of neurologische spraak-, taal- en slikproblemen. Ik vind het erg leuk om met verschillende doelgroepen te werken. Hierdoor blijf ik continu aan het leren. Verder hoop ik mijn kennis daarnaast nog te vergroten door het volgen van verschillende cursussen.
Stuur Marije een e-mail
Else-Marije Mol
Mijn naam is Else-Marije Mol. Ik ben sinds de zomer van 2017 afgestudeerd aan Chr. Hogeschool Windesheim en sindsdien werkzaam bij het Logopediecentrum. U kunt mij tegenkomen in zowel Almere als in Lelystad. Het logopedische vakgebied is heel divers. Iedere cliënt is anders en daarmee ook elke behandeling, dit betekent dat geen dag er hetzelfde uitziet, wat erg uitdagend is. Mijn kennis en interesse gaan met name uit naar kinderen met spraak en -taalproblematiek. In de toekomst wil ik me graag gaan verbreden en verdiepen door middel van cursussen. Het werken met mensen geeft mij elke dag weer energie en veel plezier in mijn werk!
Stuur Else-Marije een e-mail
Petra Brandsma
Ik ben Petra Brandsma. Sinds november ben ik werkzaam bij het Logopediecentrum als waarnemer voor Marjo. Drie dagen in de week werk ik in Almere-Stad en ik werk een dag in de week in de vestiging in Lelystad. Mijn ervaring als logopedist ligt vooral op het gebied van taal en spraak bij jonge kinderen. Toch vind ik het werken met oudere kinderen en volwassenen ook erg leuk en verdiep ik me graag in meerdere vakgebieden, zoals spelling, stem en stotteren. De afwisseling hiertussen houdt het werk ook uitdagend. Door het volgen van cursussen zou ik in de toekomst graag mijn kennis willen vergroten.
Stuur Petra een e-mail:
Gizem Dagarslan

Ik ben Gizem Dagarslan. In de zomer van 2018 heb ik de opleiding logopedie afgerond aan het Windesheim Flevoland. Vanaf juni 2018 ben ik werkzaam bij het Logopediecentrum op de locatie in Almere-buiten als waarnemer voor Mirjam Slager.
In de afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in het behandelen van kinderen met spraak- en taalproblemen. Kinderen helpen bij spraak- en taalproblemen is voor mij het mooiste om te mogen doen. Het geeft mij voldoening om iets voor de mens te kunnen betekenen. Mijn interesse gaat uit naar het behandelen van meertalige kinderen met taalproblemen.

Stuur Gizem een e-mail:
Jennifer Besters

Mijn naam is Jennifer Besters. In de zomer van 2018 heb ik met veel plezier de opleiding logopedie afgerond aan het Windesheim Flevoland. Sinds juli 2018 ben ik vier dagen per week werkzaam bij het Logopediecentrum. Ik werk op zowel de locatie Almere buiten als Lelystad. Mijn voorkeur ligt bij het behandelingen van kinderen met spraak- en/of taalproblemen. Daarnaast gaat mijn interesse uit naar het behandelen van stemstoornissen. 

Stuur Jennifer een e-mail: